Onze Diensten

Millî Görüş biedt ondersteuning, hulp en advies op verschillende gebieden, proactief als reactief. Wij werken grotendeels met vrijwilligers en een team van professionals. Daarin werken we waar nodig samen met andere organisaties.

Milli Görüş Arafat

Onze stichting vervult alle officiële aangelegenheden in verband met de begrafenis. Te denken valt aan contact met het ziekenhuis, het lijkenhuis, het gemeente waar de dierbare is ingeschreven en contact met het consulaat van het land waar die een burger van is. Daarnaast, is het onze taak om de dierbare volgens de islamitische rituelen te wassen, het uitvaartgebed te houden en in doodskleed(kaffan) te wikkelen.

  • Milli Görüs is een sociaal-religieuze beweging
  • Wij verzorgen de uitvaart van moslims

  • Circa 50 aangesloten organisaties in Nederland

Meer info

Millî Görüş Hac Umre

De hadj is een belangrijk beginpunt in het leven van een moslim. Hierbij wordt levenslang met ichlaas Allah herdacht. Het is het middelpunt van het leven van een gelovie en een onvergetelijke reis.

We werken hard om er voor te zorgen dat de hadj en oemrah feilloos verloopt. We hechten veel waarde aan een goede begeleiding en organisatie, omdat deze reis een grote indruk achterlaat op het leven van een gelovige. Ons doel is daarom om deze heilige reis goed te laten verlopen, zodat het leven van de bedevaartgangers na deze heilige reis verbetert.

  • Geen onderscheid tussen achtergrond, madhap of ras.

  • De hadj en oemrah op een goede wijze laten verlopen zodat het een onvergetelijke reis wordt voor de bedevaartganger.

  • De beste dienstverlening omdat de bedevaartganger wellicht maar één keer naar hadj kan gaan.

Meer info

Zakat & Fitre

De Zakaat is een soort sociale bijdrage en is een van de vijf pilaren van de islam. Het is verplicht voor elke volwassen moslim die over de nodige financiële middelen beschikt. Degenen die profiteren van de heffingen die in een fonds zijn geïnd, worden uitgelegd in Sura Tawba, vers 60.

De Fitra-belasting is een speciale vorm van zakat. Het wordt betaald aan het einde van de vastenmaand Ramadan, maar het vervangt de jaarlijkse zakat-betaling niet.

Met de opbrengst van onze Zakat en Fitra-campagne helpen we behoeftige mensen en oorlogsvluchtelingen. Tegelijkertijd bevorderen we de religieuze en culturele vorming van moslimkinderen in Europa. We doen onderwijsprojecten en belonen beurzen aan financieel zwakke studenten.

Meer info